...

Kala Baby – магазин за бебешки стоки и аксесоари

Продукти

ЧЗВ

Често Задавани Въпроси

01. Безвреден ли е силиконът?

Хранителният силикон е напълно безвреден и може да се използва дълги години. Не съдържа вредни вещества, няма BPA и фталати. Материалът се използва именно защото е алтернатива на вредните пластмаси. Всички продукти са одобрени и сертифицирани.

 

02. Имат ли сертификати продуктите?

Всички продукти са сертифицирани и одобрени. Отговарят на Европейските изисквания за безопасност и всички производители, с които работим, притежават необходимата за ЕС СЕ (EN/71 ) сертификация. Ако се нуждаете от повече информация по темата, потърсете ни на kalacraftsbg@gmail.com

 

03. Искам да си направя сет, как да избера цветовете?

Възможни комплекти ще откриете в категорията “Сетове”. Те са разделени в три категории – Basic Set, Starter Set и Premium Set. Във всяка една от опциите може да изберете каквито цветове искате за Вашия комплект. Ако случайно е невъзможно да изберете в сайта опцията, която Вие желаете, може да оставите допълнителен коментар и уточнение при поръчката, а ние ще се погрижим да изпълним Вашето желание.

04. Какъв е произходът на стоките?

Всички стоки са проектирани в Европа и са произведени в реномирани фабрики в Китай, които се занимават с разработването на различни технологии от над 25 години. Работим директно с производители, като по този начин гарантираме високо качество на много достъпни цени. Всички продукти отговарят на международните изисквания за безопасност и качество и са сертифицирани от Агенция за контрол на храните и лекарствата в САЩ.

05. Как да се грижим за силиконовите продукти?

Хранителният силикон е много добър приятел на мама и тате, защото позволява да се нагрява до 220 градуса. Може да миете Вашите силиконови съдове в съдомиялна, да ги стееилизирате, да подгрявате храна както в печка, така и в микровълнова. Съхнат бързо и не се налага допълнителна грижа, което ги прави изключително лесни за ползване.

06. Залепят ли се съдовете за масата?

Всички съдове, и силиконовите, и бамбуковите, имат силиконова вендуза, която залепва много здраво за гладки повърхности. Тъй като всяка материя има различно сцепление, препоръчваме да намокрите малко дъното, след което да залепите съда за оптимално бетониране.

07. Как да се грижим за дървените и бамбуковите продукти?

Препоръчваме да не нагрявате, стерилизирате и миете в съдомиялна Вашите бамбукови и дървени неща, като бамбуковите чинийки, лъжичките и виличките с дървена дръжка и всички артикули и играчки, които имат дървени компоненти. Достатъчно е да се измият с топла вода и мек сапун, след което да се подсушат. По този начин гарантираме възможно най-дългата експлоатация на дървените продукти.